Vážení zákazníci,

Dňa 3.12.2021 ( piatok ) bude Showroom v Košiciach z prevádzkových príčin otvorený len do 12:00 H.

Ďakujeme za pochopenie

5 tipov, ako využiť priestor pri zariaďovaní reštaurácie na maximum

04 August 2020
5 tipov, ako využiť priestor pri zariaďovaní reštaurácie na maximum
Myslíte si, že v supermarketoch sú regály pri pokladniciach umiestnené náhodou? V žiadnom prípade. Každý dobrý obchodník vie, že mnoho ľudí si počas čakania na zaplatenie prihodí ešte nejakú drobnosť do košíka. Prečo im ju nedať? Aj pri zariaďovaní reštaurácie existujú spôsoby na spríjemnenie pobytu hostí tak, aby si po hlavnom chode dali ešte kávu či koláč. Vďaka týmto 5 tipom to zvládnete aj vy.

1. Zaujmite ľudí už z ulice

Prvý dojem rozhoduje a vy máte tri sekundy na to, aby ste okoloidúceho presvedčili na návštevu vašej reštaurácie. Preto zabudnite na polepy okien a namiesto grafiky urobte lákadlo zo zariadenia podniku a usporiadania nábytku. Navyše, hostia sa budú oveľa lepšie cítiť v priestore s čistým dizajnom a prirodzeným svetlom. Urobte maximum pre dobrý prvý dojem a oslovte interiérového architekta. Ten vám pomôže nielen s výberom reštauračných stolov či stoličiek, ale aj s ich rozmiestnením.

2. Doprajte návštevníkom súkromie

Či už ide o kaviareň, alebo reštauráciu – pri jedle aj káve každý túži po určitej intimite. Častou chybou je pozerať sa na zariaďovanie logikou „viac stolov = viac ľudí = vyššie tržby“. Ak ľudia nebudú cítiť dostatok súkromia, už sa k vám nevrátia a nájdu si iný podnik. Stoly v reštaurácii umiestnite tak, aby hostia nemohli odpočuť rozhovor zo susedného stola. Preto by mal byť minimálny rozostup medzi stolmi aspoň 1,5 metra. Hostia tieto medzery ocenia aj pri sadaní si – nikomu nie je príjemné, keď pri odsúvaní stoličky buchne do cudzieho človeka.

3.Okno má obrovský potenciál

Mnoho majiteľov reštaurácií si myslí, že priestor pri okne je vhodný akurát tak pre vešiak. Omyl. Ľudia majú radi prirodzené svetlo, baví ich sledovať okolie a vôbec im neprekáža pohľad nejakého zvedavca z ulice do taniera. Samozrejme, existujú výnimky, no priestor pod oknom má obrovský potenciál a bola by škoda, keby ste ho nevyužili. Určite tam umiestnite aspoň jeden stôl na skúšku, a keď sa vám to osvedčí, pridajte ďalší. Ale pozor – myslite na rozostupy a doprajte hosťom súkromie.

4.Vytvorte cesty pre obsluhu aj zákazníkov

Stoly umiestnené tak, ako sa vám páči, vyzerajú dobre, ale musíte myslieť aj prakticky. V reštaurácii sa miešajú skupinky ľudí s obsluhou nesúcou pokojne štyri taniere naraz. Aby mal každý dostatok priestoru, vytvorte „diaľnice“, na ktorých bude dostatok miesta pre hostí aj čašníkov. Pohyb ľudí bude oveľa plynulejší a obsluha nebude musieť absolvovať obrovský slalom, kým prinesie jedlo na stôl.

5. Vyťažte z priestoru maximum

Bojovať s malým/veľkým priestorom všemožnými silami je podobné, ako skrývať plešivosť prehadzovačkou – síce sa snažíte, ale aj tak to každý vidí. Máte malý priestor? Nezúfajte a využite jeho výhody na maximum – z parapetnej dosky urobte netradičnú lavicu na sedenie alebo umiestnite stôl pre dvoch do rohu. V prípade veľkého priestoru, reštauráciu opticky rozdeľte na viac zón, aby nepôsobila príliš neosobne – využiť môžete napríklad knižnicu, podstavec s akváriom alebo obrovské kvetináče s rastlinami. Urobte z nevýhody výhodu.

 

Ak sa budete riadiť týmito tipmi, pri zariaďovaní reštaurácie určite neurobíte krok vedľa. V prípade, že hľadáte vhodný nábytok do vášho nového podniku, pozrite si našu ponuku nábytku a doplnkov.