Význam slova „biophilia“ doslovne predstavuje lásku k prírode. Na začiatku 20-teho storočia s týmto výrazom prišiel Erich Fromm - psychoanalytik a biológ Edward Osborne Wilson, ktorí zistili, že prepojenie s prírodou má obrovský vplyv na psychickú aj fyzickú pohodu človeka. 

Prečo je dôležitá príroda v našom interiéri

Biofilický dizajn nie je len o tom, že oživíme obývačku  a spálňu živými kvetmi. Dôležité je vytvorenie celkovej harmónie interiéru - oázy pokoja, ktorá pozostáva z prírodných prvkov a materiálov. Táto filozofia a štýl nám pripomína, aké dôležité v našom živote je prirodzené prostredie, v ktorom žijeme a pohybujeme sa. Či už ide o pracovné prostredie, spálňu, kuchyňu alebo spoločnú obývaciu miestnosť, tento priestor pôsobí na naše celkové zdravie.

Prírodné prvky zakomponované v interiéri sa blahodárne odrážajú na našej psychike, pôsobia na zmysly, ovplyvňujú dobrú náladu i našu spokojnosť. Prečo je to pre nás dôležité? Príroda je nám blízka a aktuálne nám v každodennom živote a zhone chýba hlavne časový priestor, ktorý by sme v nej trávili. Bežný pracovný deň je už i tak preplnený a je len vzácne ak si v ňom nájdeme čas na prechádzku lesom. O to dôležitejší je návrat k prírode formou, ktorá prináša do interiéru aspoň malú časť z prírody.

 

Vytvorte si doma ideálne a zdravé prostredie 

Použitie dreva, kameňa, zelene a dôraz na prirodzený čistý vzduch ako aj zemité farby prírodných odtieňov sú základom biofilického dizajnu. V našej ponuke nájdete množstvo nábytku, ktoré zodpovedá autentickému trendu. Drevené stoličky Amsterdam,  Nell alebo Phoenix sú príkladom ideálnej kombiácie dizajnu a materiálu, ktorý sa hodí pre vytvorenie vašej domácej oázy.

foto: DUBLINO HOME

Ak ich správne skombinujete s ďalšími prírodnými materiálmi,  jedálenským stolom Lotus white s drevenými nohami,  či celodreveným stolom Lotus, získate nádhernú jedálenskú zostavu.

V našej ponuke však nájdete aj iný nábytok,  ktorý zodpovedá filozofii biofilického dizajnu. Pustite sa do tvorby svojej prírodnej oázy a vytvorte si harmonický a zdravý domov.

© 2024 Dublino.sk | Všetky práva vyhradené

Vytvorilo FúúDobre